Minkälainen on hyvä sytomyssy
Kaikkein tärkeintä on muistaa, että sytomyssyä käytetään yleensä enemmän tai vähemmän kaljun pään suojana. Lisäksi syöpähoitojen takia iho voi olla normaaliakin herkempi. Siispä kiinnittäkää erityishuomiota langan valintaan: Käyttäkää pehmeitä, ei-kutittavia lankalaatuja (esim. puuvillaa, bambua, merinovillaa...). Talviaikana myssyjä tarvitaan toki sekä sisä- että ulkokäyttöön, eli sekä ohuet että vähän paksummatkin ovat tervetulleita.
Hoitojen loppuvaiheessa hiusten kasvaessa takaisin ei ole mukavaa, jos sänki pilkistää myssyn raoista. Lanka, ohje ja neule- tai virkkaustiheys on siis hyvä valita siten, ettei myssystä tule liian reikäinen.
Olisi myös käytettävyyden kannalta parasta, jos myssy peittää vähän muutakin kuin päälaen. Malttakaa siis tehdä myssystä riittävän syvä.
Elämän rikkautena meitä on monenlaisia: päämme ovat eríkokoisia ja makumme vaihtelevat vieläkin enemmän. Pyrkikää siis tekemään monenkokoisia, -värisiä ja tyylisiä myssyjä - mikäli siis teette useammankin kuin yhden myssyn. Huom. yksittäisetkin myssyt ovat tottakai tervetulleita keräykseen!
Kevään 2011 aikana keräsimme siis HUS:n Lastenklinikan K10:lle myssyjä niin runsaasti, että nyt keräyksessä keskitymme aikuisten myssyihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti